Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wie kunnen één van de tv-beelden winnen?
De tv-beelden worden in verschillende categorieën uitgereikt. Programma’s kunnen in meerdere categorieën worden ingediend. Dat betekent dat één programma ook door meerdere vakjury’s bekroond kan worden – en dat geldt niet alleen binnen één kalenderjaar, maar ook elk jaar opnieuw.

Hoe worden de winnaars van de tv-beelden bepaald?
Het grootste deel van de tv-beelden wordt toegekend door speciale vakjury’s, die elk onder leiding van een juryvoorzitter bepalen wie de winnaar wordt binnen één of meerdere categorieën. Daarnaast stellen we jaarlijks een zogenaamde webjury van een grote groep programmamakers samen. Naar aanleiding van de nominaties van de vakjury bepaalt de online jury de winnaar in een aantal populaire categorieën.

Hoe worden de vakjury’s samengesteld?
Om een evenwichtige samenstelling te kunnen garanderen, worden de beoogde leden voor de respectievelijke vakjury’s daartoe door de organisatie uitgenodigd. De algemeen juryvoorzitter ziet toe op een onafhankelijke en zo breed mogelijke keuze.

Wie heeft de award ontworpen?
De award van de tv-beelden is ontworpen door kunstenares Iris Le Rütte (1960). Zij volgde haar opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Haar tekeningen verschenen jarenlang in NRC Handelsblad. Beelden van Iris Le Rütte bevinden zich in talrijke privécollecties. Monumentale sculpturen staan op vele locaties in binnen- en buitenland en zijn te zien in musea als Beelden aan Zee te Scheveningen.

Wie verzorgt de organisatie uitreiking van de tv-beelden?
Stichting de tv-beelden draagt zorg voor de onafhankelijke en objectieve jurering van alle aangemelde programma’s. De organisatie van de verkiezing en de productie van het gala worden verzorgd door Ten Eleven Entertainment.

 
de tv-beelden Amsterdam vakjury